Med anledning av Coronavirus och risk för smitta

Vi försöker göra allt vi kan för att minska risken för smitta. För din och vår skull. Därför ändrar vi nu rutiner vid provinlämning och minimerar därmed fysisk kontakt när du kommer till oss. Vår reception är liten. Samlas flera personer blir det svårt att hålla avstånd till andra. För att du ska kunna lämna prover utan att känna dig oroad för smitta försöker vi styra så mycket som möjligt av provinlämningen utomhus. Många ärenden går även att lösa via telefon, mail och postgång.

 

Ska du hämta flaskor eller annat provtagningsmaterial?

För dig som bor långt borta har vi möjligheten att skicka ut provtagningsmaterial mot transportkostnad precis som vanligt.

För dig som bor nära, eller är van att hämta hos oss, är vi glada om du kan ringa eller maila in en beställning. Då kan vi förbereda ditt provtagningskit och lämna utanför receptionen. Så du slipper komma nära oss eller någon i postkön.

Om du vill komma in till oss går det utmärkt så länge du inte har symtom på luftvägsinfektion! Ibland låser vi dörren men ring på klockan så kommer vi så fort som möjligt.

 

Ska du lämna prover?

Om du redan har fyllt i en följesedel (eller provplanerad etikett), gör så här:

1, Ställ din väska på vagnen utanför dörren.

2, Ring på dörrklockan.

3, Invänta, kontrollera att vi uppmärksammat dina prover.

 

Tänk på att det blir extra viktigt att få med all information på följesedeln! Är du osäker kan du alltid slå oss en signal efter att du lämnat in. Ta för vana att alltid fylla i telefonnummer så att vi kan kontakta dig om det är något som vi behöver fråga om.

Har du ingen följesedel med dig, så kom in eller ring oss så löser vi det.

Alla följesedlar kan laddas ned här från hemsidan. Under förutsättning att proverna är märkta kan du även maila in en följesedel digitalt .

 

Rutiner kan förändras snabbt!

Den rådande situationen kan innebära att vi med mycket kort varsel behöver ändra våra rutiner. Kontrollera gärna här på hemsidan om något förändrats sedan din senaste provinlämning.

Hjortens Laboratorium AB

Hyggesvägen 21 B

831 48 Östersund

063-13 23 55

info@hjortenslab.se